Lite läsning för Anna Serner om Twitter

Snubblade vid en sedvanlig ego-googling över Anna Serners inlägg om Twitter. Då Mr Green till och med satsar på en egen Twitter-policy kan det vara värt att kommentera Annas inlägg. Inte minst med tanke på att hon är VD för Tidningsutgivarna.

Anna skriver:
(—) ”Skillnaden i Facebook är att det är “vänner” som läser inlägg medan i Twitter som följs jag mest av människor jag inte har en aning om vilka de är. Jag undrar vad de förväntar sig av min närvaro och aktivitet, för de ger ingen reaktion på mina frågor”(—) ”Twitter kanske är något annat, för tidigt att avgöra för mig. Men jag är frågande till varför Twitter är så hippt.”

Då är det kanske dags att upprepa den gamla devisen: teknik är teknik. Twitter är en hammare. Man kan välja att använda hammaren själv på det sätt och för det syfte man anser lämpligt, ta hjälp av någon för att använda hammaren eller istället välja skruvmejseln (Facebook). Twitter är bara teknik, resten är användning. Man kan liksom inte såsom Anna Serner bara sitta och hoppas att hammaren skall tala om för en hur den skall användas.

Det är ju nu väldigt lätt att nu dra lite växlar på Joakim Jardenbergs favoritord gammelmedia, Annas arbete som VD för Tidningsutgivarna och så vidare, men det skulle knappast vara gentlemannamässigt och nu råkar jag ju dessutom känna Anna Serner och vet att hon är en skön person. Så jag sätter punkt där.

Mikael Pawlo
Managing Director
Mr Green

Postat i kategorier MrGreen

2 Comments

  1. sjuuuuuuukt roligt! det känns som att IRC inte är ngn särskilt ny företeelse, så det här är ju inte precis nytt…

    men jag undrar vad alla de där människorna man inte känner kan ha för dolda agendor LOL :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>