Joel Spolsky slutar blogga

I en lång krönika publicerad hos Inc berättar internetlegenden Joel Spolsky att han slutar blogga. Hans skäl är tänkvärda. Han gör emellertid ett misstag enligt min mening.

Enligt Joel, som blev känd genom sin snart tioåriga blogg ”Joel on Software”, att det blir allt svårare att blogga. För att blogga intressant som företagare måste du vara mycket till för kunderna. Du måste ge tips och förklara hur du arbetar. Du måste skriva fritt och flyhänt. Samtidigt som du tar hand om resten av affärerna. Utan att förolämpa dina kunder i bloggen. Joel har svårt att hinna med och anser att han dessutom missar andra marknadsföringskanaler. Därför lägger nu en av de mest tongivande programmeringsbloggarna ned den 17 mars. På sitt tioårsjubileum.

Jag tror detta är ett misstag av flera skäl. Joel klagar på att han är en stor fisk i en liten kanal, men han har ju lyckats dominera en marknadsföringskanal totalt. Istället för att försöka hitta nya kanaler borde han vårda sin position. Det kan ju dessutom vara så plågsamt att Joel inte är duktig på andra kanaler.

Man bör trots allt vårda sina talanger.

Mikael Pawlo
Managing Director
Mr Green

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>